Glasriket på tillväxt

Nu har arbetet mot Glasriket på tillväxt börjat!

De fyra olika kommunerna i Glasriket: Nybro, Emmaboda, Lessebo samt Uppvidinge har tillsammans med Regionförbundet i Kalmar län samt Region Skåne påbörjat ett två års projekt som kallas för: Glasriket på tillväxt!

Kommunerna har valt ut cirka tio företag var som har verksamheter inom turismnäringen i de olika kommunerna. Dessa ska tillsammans med kommunerna och med hjälp av Svensk destinationsutveckling samverka mer tillsammans. Detta för att skapa en exportmogen destination där både näringen och kommunerna har samma mål och strategier.

Aktörerna inom projektet ska träffas kontinuerligt via workshops och det har redan hunnit bli tre stycken träffar på olika platser i Glasriket-regionen! Tanken är att träffarna ska äga rum hos de olika aktörerna för att projektgruppen mer ska se hur verksamheterna ser ut hos varandra. Orrefors Park, Kosta Boda Art Hotel samt Ödevata Fiskecamp har stått som värdpar hittills.

Mer information om projektet: https://www.destinationglasriket.se/

Inspirerande besök!

Måndagen den 29 februari får Nybro kommunfullmäktige besök av en inspirerande förebild för hållbarhet, nämligen Karl-Henrik Robért, docent i medicin och professor i strategisk hållbarhet.

Han besökte oss redan i december på en temadag för hållbar kommunutveckling. Men vi ville ge fler chansen att lyssna på honom. Han kommer inleda fullmäktiges sammanträde den 29/2 ca kl 18.

Kommunfullmäktige är öppen för allmänheten och ingen anmälan krävs.